Hakkımızda

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Kart İşlem Merkezi 1999 yılında Rektörlük binasında, şu anda hizmet verdiği yerde kuruldu. Sistemin devreye girmesiyle 42.500 öğrenciye ve 2.500 personele elektronik İTÜ kart verildi. Üniversitemizin kam püs giriş çıkışları, bina giriş çıkışları, otopark giriş çıkışları elektronik kartla sağlanmaya başladı.

Öte yandan İTÜ kart üniversitemizin kütüphanelerinde, yemekhanelerinde ve öğrenci işleri otomasyonunda hayati bir önem kazandı;  kartlarımızın destekçisi Türkiye İş Bankası kartlara para yüklenmesini ve bu yerlerde kullanılmasını sağladı.2013 yılından itibaren Vakıflar Bankasının desteği ile sistem daha da kullanılır hale getirildi. İTÜ Kart kredi kartı olarak da kullanılabilme olanağı sağlandı.

Elektronik kartlar üniversitemizde önemli bir güvenlik aracı haline geldi,  bütün geçiş noktaları farklı izinlere tabi tutuldu ve kartı o noktadan geçme iznine sahip olmayan kişilerin girişi engellendi.

Üniversitemiz personelinin işe giriş çıkış saatleri takip edilebilir duruma geldi.

Öğrenci ve personelin otoparklara giriş çıkışları ve otopark aboneliği İTÜkart'la sağlanarak büyük bir kolaylık sağlandı.

Sistemimiz her ne kadar en gelişmiş sistem olarak kurulduysa da her geçen gün ihtiyaçların değişimine göre geliştirmeye ve sunulan hizmetin kalitesini artırmaya çalışıyoruz.